tablice

Kdo pravi, da sladkosnedi ne morejo biti zdravi? Če slaščice pripravite sami, se zanje ne potrebujete prikrajšati.

Pripravite predpasnik in si naredite prigrizek, ki vam ne bo povzročal preglavic pri vašem zdravem življenju. Najbolje je, da vas ne bo vrgel iz ravnovesja in pustil negativnih posledic, tudi če si ga privoščite pred ali po treningu (po hranljivem obroku).

Potrebujete:

  • 170 g mandljev

  • 150 g ovsenih kosmičev

  • 100 ml javorjevega sirupa

  • 45 g koščkov temne čokolade (lahko jo narežete sami)

  • ščep soli

  • 1 čajno žlico cimeta

  • 1 čajno žlico vanilije v prahu (po želji)

Najprej odmerite 40 gramov mandljev in jih narežite na drobne koščke. Shranite jih za pozneje, saj jih boste potrebovali za posip.

V mikser stresite preostal del mandljev, dodajte ščep soli in mešajte, dokler ne dobite mandljevega masla. Mešati boste morali nekaj minut, da bo mešanica povsem gladka.*

* Namig: Ko mislite, da ste mešali dovolj dolgo, mešajte še 3 minute.

Dodajte ovsene kosmiče, javorjev sirup, cimet in vanilijo, če jo želite uporabiti. Zmiksajte do gladkega.

Nato maso položite na peki papir in oblikujte nekaj milimetrske ploščice. Nanje potresite mandlje, ki ste jih razrezali na začetku in jih rahlo potisnite v ploščice. Nazadnje stopite čokolado nad vodno kopeljo in prelijte ploščice. Vse skupaj postavite v hladilnik za eno uro, da se dobro strdi.

Ploščice, ki jih ne boste pojedli takoj, hranite v zaprti posodi v hladilniku.

Preverite tudi: 

Sorodni članki

Domače limonine ploščice z jagodičjem

V vročih dnevih čokoladne sladice raje zamenjajte za sadne, ki vas osvežijo in posladkajo obenem. Tokrat pripravite limonine ploščice.

Recepti za neljubitelje zajtrka: tako slastni, da bo zajtrk postal vaš najljubši obrok

Z nekaj slastnimi recepti vas bomo prepričali, da si od sedaj naprej vsak dan privoščite najpomembnejši obrok v dnevu.

3 RECEPTI ZA ZAJTRK: Ovseni kosmiči s pridihom jeseni

Obožujemo jesen! Lepe barve narave in slastni pridelki, ki popestrijo jedilnik. Zakaj ne bi tudi zajtrku dodali malce “jeseni” in popestrili okus?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri