borovnice-2

V vročih dnevih čokoladne sladice raje zamenjajte za sadne, ki vas osvežijo in posladkajo obenem. Tokrat pripravite limonine ploščice.

Poleg osvežujoče limonade se bodo dobro prilegle limonine ploščice, ki jih lahko odnesete tudi s seboj na pot. Sestavine imate verjetno že v kuhinjski omarici. Potrebujete:

  • 1 skodelico ovsenih kosmičev

  • ½ skodelice mandljev

  • 1 žlico sladkorja

  • ščep soli

  • 2 žlici stopljenega masla

  • 2-4 žlice mrzle vode

Za nadev pripravite še:

  • 4 jajca

  • ½ skodelice medu

  • ½ skodelice stisnjenega limoninega soka

  • 3 žlice moke

  • 1 čajno žlico naribanega limoninega olupka

  • ščep soli

  • 1 ½ skodelice malin, borovnic ali narezanih jagod
Najprej pripravite maso, na katero boste kasneje dali nadev. Naredite jo tako:

Pečico segrejte na 170 stopinj. Gladko zmešajte ovsene kosmiče, mandlje, sladkor in sol. Dodajte maslo, zmešajte in nato po žlicah dodajajte vodo, dokler ne dobite mase, ki ne sme biti preveč mokra. Morda boste potrebovali le 2 ali 3 žlice vode, zato jo dodajajte postopoma.

Nadev:

1. V posodo dajte jajca, med, limonin sok, moko, limonin olupek in sol. Mešajte, dokler ne dobite povsem gladkega nadeva brez koščkov. Maso iz ovsenih kosmičev razporedite po pladnju, nanjo pa previdno zlijte nadev, ki ste ga ravnokar pripravili.

2. Na koncu enakomerno potresite borovnice, maline ali jagode in postavite pladenj v pečico. Pecite med 25 in 30 minutami, dokler spodnja plast ne postane zlatorjava. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.

3. Postavite v hladilnik vsaj za 5 ur, nato razrežite  na tablice (poljubno) in postrezite. Preostale tablice zložite v tesno zaprto posodo in jih hranite v hladilniku največ 5 dni.

Raje kot v trgovini kupljene čokoladice, tudi na izlete vzemite domače. Prav vam bodo prišle v službi in drugje na poti, ko potrebujete grižljaj za energijo.

Sorodni članki

3 RECEPTI ZA ZAJTRK: Ovseni kosmiči s pridihom jeseni

Obožujemo jesen! Lepe barve narave in slastni pridelki, ki popestrijo jedilnik. Zakaj ne bi tudi zajtrku dodali malce “jeseni” in popestrili okus?

Recept: Proteinske tablice iz kvinoje

Ko iščemo recept za pripravo proteinske tablice, med sestavinami pogosto naletimo na proteinski prašek. Tega največkrat ali pa sploh nikoli nimamo pri roki. Kaj lahko naredimo? Pripravili...

Za sladico: Jagodni žepki

Vikend si posladkajte z okusnimi jagodnimi žepki, ki bodo popolna sladica po kosilu.
Najbolj brane vsebine

6 zdravilnih lastnosti kakija

Kaki je prava mala zakladnica hranilnih in zdravih sestavin. Poglejmo si, na kaj vse blagodejno vpliva. 
Več...

25 neverjetnih učinkov tibetanskih vaj na telo in duha

Ljudje iz različnih starostnih skupin, ki so vsaj en mesec izvajali tibetanske vaje, pričajo o presunljivih rezultatih. Poskusite z vajami tudi vi in doživite izboljšanje na nivoju telesne gibčnosti, zdravja, notranjega miru in življenjske energije.
Več...

Če opazite naslednje znake, je z vašim črevesjem (verjetno) nekaj narobe

Z nezdravim črevesjem povezujemo nekatere znake, ki ste jih verjetno pripisali čemu drugemu. Preverite, ali jih imate.
Več...

Jesenski okusi: Polnjena in pečena jabolka

Ko boste preizkusili naslednji recept, boste oboževali jabolka. Sladica je primerna tudi za jesenske zabave ali le kot sladek prigrizek na deževen dan.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri