ajdova-prosena-kasa

Veganska in vegetarijanska jed brez jajc, laktoze in oreščkov. Za piko na i pa čemaž, ki spodbudijo delovanje naših organov in poživijo naše telo. 

Za pripravo slastnega pisanega krožnika potrebujemo...

Za posteljico ali prilogo iz ajdove kaše:

  • 12 dag ajdove kaše
  • 12 dag prosene kaše
  • 15 dag rjavih gozdnih šampinjonov, narezanih na krhlje
  • 15 dag pisane paprike, narezane na palčke, ali kakšne druge poljubno izbrane zelenjave
  • 6 dag na drobno narezane šalotke ali pora
  • zelenjavno osnovo za zalivanje
  • čemažev pesto ali svež čemaž, narezan na drobno
  • kokosovo olje za praženje
  • sol in poper

Za serviranje:

  • Liste mlade špinače

Dekoracija:

  • Pražen pisan sezam
Priprava:

1. Ajdovo kašo namočimo v vročo vodo. Ko poči, jo odcedimo.

2. Proseno kašo skuhamo. Ko poči, jo še nekaj časa kuhamo in če je treba, jo odcedimo.

3. Na kokosovem maslu ovenemo šalotko, dodamo ajdovo in proseno kašo, malo zalijemo z zelenjavno osnovo in podušimo. Solimo, popramo in poljubno začinimo s svežimi zelišči.

4. Posebej na kokosovem maslu popražimo papriko in šampinjone, po potrebi solimo in popramo ter začinimo s poljubno izbranimi svežimi zelišči.

5. Na koncu lahko začinimo s čemaževim pestom ali svežimi listi narezanega čemaža.

Postrežemo:

Na ogrete globoke krožnike porazdelimo sveže mlade špinačne liste. Nanje položimo duet kaš, ki jih obogatimo s šampinjoni in papriko. Postrežemo s pisanim praženim sezamom.

Sorodni članki

Čemaž - ena najbolj zdravih divjih rastlin

Čemaž ali divji česen je pravo darilo pomladi, ki poskrbi za naše zdravje in nam pomaga pri razstrupljanju. Je ena najbolj zdravih užitnih divjih rastlin, ki jo lahko uporabimo na…
None

Solatni prelivi za osvežilne solate

Brez preliva je solata pravzaprav samo zelenje. Toda s pravim prelivom postane pravi užitek.

Čemaž znižuje holesterol

To spomladansko divje zelenje je prava vitamnska bomba. Deluje razstrupljevalno, čisti kri in znižuje holesterol. Uporabimo ga lahko povsod, kjer bi sicer porabili česen. Slasten…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri