mh0308_mg7_01

Okusen hitri obrok.

Potrebujete

? kg piščančjih bedrc brez kosti in kože

1 večjo bučko cuketo, narezano na kocke

1 veliko pločevinko čičerke

1 veliko pločevinko paradižnika v kosih ali pelatov

šopek sesekljanega peteršilja za dekoracijo

? jedilne žlice oljčnega olja

sol in poper po okusu

1 skodelico vode ali piščančje

jušne osnove

? čajne žličke kajenskega popra

1 čajno žličko mlete kumine

? čajne žličke mletega cimeta

Priprava

1. V visoki teflonski ponvi ali širokem loncu segrejte oljčno olje na zmerni temperaturi. Bedrca začinite s soljo in poprom po okusu in jih popecite na vročem olju, 2? 3 minute na vsaki strani, da rahlo porjavijo. Dodajte narezano bučko in počasi dušite. Občasno premešajte.

2. Ko se koščki bučke zmehčajo in rahlo porjavijo, dodajte še odcejeno čičerko, pelate, jušno osnovo, kajen­­­­ski poper, kumino in cimet. Temperaturo segrevanja zmanjšajte na minimum in počasi dušite 10? 15 minut, da se meso skuha in zmehča. Po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom ter okrasite s sesekljanim peteršiljem. Zadostuje za 4 porcije.

Priloga

Postrezite s pol skodelice kuhanega kuskusa (pripravljenega po navodilu na embalaži), ki ste mu dodali po dve jedilni žlici rumenih rozin in praženih pinjol ter četrt skodelice sesekljanega peteršilja.

Na porcijo

420 cal, 31 g beljakovin, 41 g ogljikovih hidratov, 15 g maščob (3 g nasičenih), 7 g vlaknin, 610 mg natrija.

Sorodni članki
None

Tudi vi ste lahko odličen kuhar

Če želite dobro jesti vse življenje, se čim prej naučite obvladati pet osnovnih kuharskih tehnik.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri