zimska

S papajo in puranjimi trakovi. Naj vas ti čudoviti okusi, ki se prepletajo, popeljejo v tople kraje.

Za približno 8 kosov potrebujete:
  • ½ glave kodraste endivije
  • 100 g motovilca
  • 1 šop rukole
  • 1 rdeč radič
  • 200 g prekajenih puranjih prsi (v rezinah)
  • 1 papajo
  • 200 g jogurta
  • sok 1 limone
  • sol, poper
  • 1 ščepec čilija v prahu
  • 1 ščepec sladkorja
Priprava:

Pripravite solato. Endivijo natrgajte na grižljaj velike koščke, radič pa narežite na široke trakove. V skledi zmešajte endivijo, motovilec, rukolo in radič.

Puranje prsi narežite na trakove. Papajo po dolgem prerežite na pol, z žlico izdolbite peške in sadež olupite. Papajo narežite na tanke krhlje in jo skupaj s puranjimi trakovi vmešajte v solato.

V skodelici zmešajte jogurt in limonin sok. Začinite s soljo, poprom, čilijem in sladkorjem. Preliv pokapljajte po solati in jo takoj postrezite.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 190 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Piščančja solata z rukolo in s papajo

Papaja ima nekoliko specifičen okus, a je lahko prav osvežujoč obrok za zajtrk, predjed ali za sladico. Ker je papajo najbolje zaužiti surovo, je odlična tudi za pripravo…

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.

Najboljše spomladanske solate

Okusne spomladanske solate, ki ne bodo le 'spremljevalke' vašega pogrinjka. Kot samostojna jed bodo na vaš krožnik prinesle svežino in obilo vitaminov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri