greni

Sestavine za eno osebo: žlička mandeljnovih lističev, 40 g mangovega mesa, 1/4 pomaranče, posušen datelj, 1/4 marakuje, 1/2 rožnate grenivke, 2 perujski češnji.

PRIPRAVA:

1. Mandeljne brez maščobe prepražite v ponvi.

2. Mango narežite na koščke. Pomarančo olupite in odstranite tudi kožico, tako da vam ostane le meso pomaranče. Pri lupljenju prestrezite sok.

3. Dateljnu odstranite koščico in ga po dolgem razrežite na četrtine. Z žličko izpraskajte meso marakuje. Sadje pomešajte s prestreženim sokom pomaranče in prepraženimi mandeljni. Za kratek čas dajte v hladilnik.

4. Grenivko izdolbite in jo napolnite s sadjem, ki ste mu prej primešali meso grenivke. Okrasite s perujskima češnjama.

Čas priprave: 20 minut.

154 kcal; 3 g maščobe; B: 3 g; OH: 26 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Praznični meni z manj kot 1000 kcal

Prazničnim dobrotam se bo težko odreči, zato smo za vas pripravili odličen meni z manj kot 1000 kalorijami.

Poletne solate - dobrodošla osvežitev

4 ideje za slastne poletne solate.

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri