borsc

Odlična in

Za 4 osebe potrebujete: 800 g svežega zelja, 4 rdeče pese, 1 veliko čebulo, 2 stroka česna, 2 žlici masla, 1, 5 l juhe, 500 ml soka rdeče pese, 1 žličko zdrobljenega koriandra, 2 noževi konici pimenta, sol, poper, limonin sok, 3 žličke škroba, 4 vejice kopra, 4 žlice kisle smetane, 1–2 žlički naribanega hrena

Priprava:

1 Pripravite zelenjavo. Zelje razpolovite, izrežite stržen in liste narežite na koščke. Rdečo peso olupite in na drobno narežite ali naribajte. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.

2 Čebulo in česen popražite na maslu. Prilijte juho in pesin sok, dodajte koriander in piment ter prevrite. Dodajte zelje in rdečo peso ter kuhajte 10 minut. Začinite s soljo, poprom in malo limoninega soka.

3 Škrob zmešajte z malo mrzle vode in vmešajte v juho. Koper oplaknite in osmukajte. Juho razdelite po krožnikih in dodajte po 1 žlico kisle smetane ter vejico kopra. Na koncu jo posujte s sveže naribanim hrenom.

Čas priprave približno 40 minut.

Na osebo približno 250 kcal,

beljakovine: 8 g, maščobe: 10 g,

ogljikovi hidrati: 31 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Zdravi namazi iz domače kuhinje

Ko nas preseneti lakota, običajno sežemo po kosu kruha s sirom, salamo ali pašteto. Ponujamo nekaj idej za bolj zdrav, a nič manj slasten prigrizek, ki ga namažete na kruh.
None

Lonec s kislim zeljem

Sto gramov kislega zelja vsebuje le 19 kcal in nič maščobe, je pa bogato z vitamini A, B, C in K ter minerali.

Ruska enolončnica z rdečo peso

Zdrava, bogata z vitamini, minerali in še zelo okusna - ruska enolončnica.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri