To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Frape za vsakodnevno osvežitev

Jutranji frape iz jagod (foto: Maja Danica Pečanić) Maja Danica Pečanić
10. 7. 2012

4 recepti za odlične osvežilne frapeje.

Frape iz jagod

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 skodelici očiščenih jagod
  • pest zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 1 dl jagodnega soka
  • olupljena in razkoščičena breskev (lahko tudi iz konzerve)
  • 2 dl jogurta z jagodami
  • žlica lanenih semen
  • žlica lanenega olja
  • agavin ali rižev slad

Jogurt čez noč pustite v zamrzovalniku. V mešalniku zmešajte zamrznjen jogurt, jagode in breskev. Dodajte jagodni sok, laneno olje in lanena semena. Po okusu sladkajte z riževim ali agavinim sladom. Postrezite takoj, z veliko ledu.

Zeleni zmečkanček

Sestavine (za 2 osebi):

  • kozarec mandljevega mleka
  • žlica sesekljanega peteršilja
  • jabolko
  • 2 pomaranči
  • 2 banani
  • malo naribanega ingverja
  • pol limete
  • pest mlade špinače

Sadje in mlado špinačo zmešajte v mešalniku. Dodajte mandljevo mleko, sesekljan peteršilj in nariban ingver. Mešajte v mešalniku, dokler ne dobite gladke teksture. Postrezite hladno.

Mlečni šejk

Sestavine (za 2 osebi):

  • skodelica sojinega mleka
  • 6 kepic sladoleda
  • žlica sladkorja
  • skodelica razkoščičenih češenj
  • pol skodelice opranih jagod
  • 1 dl sladke smetane
  • nekaj jagod in češenj za okras

V mešalniku zmešajte češnje in jagode. Dodajte sladkor, sojino mleko in sladko smetano. Dobro zmešajte. Dodajte še štiri kepice sladoleda in ponovno mešajte. Šejk prelijte v skodelice in v vsako dodajte po eno kepico sladoleda.

Zmečkanček iz brusnic in zelenega čaja

Sestavine (za 2 osebi):

  • ½ kozarca zamrznjenih brusnic
  • ½ kozarca zamrznjenih gozdnih sadežev
  • banana
  • pol skodelice ohlajenega zelenega čaja
  • 1 dl sojinega mleka (z okusom vanilje)
  • žlica medu

V mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobite kremasto teksturo.

Recepti in priprava: Domagoj Frisch, foto: Maja Danica Pečanić

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri