Gobova solata

4. september 2010 | gobe , prehrana , recepti , solata
Gobova solata

Okusna in nizkokalorična.

Za 4 osebe potrebujete: 1 rdečo čebulo, 1 strok česna, 400 g mešanih gob (belih in rjavih šampinjonov ter ostrigarjev), 1 šop mlade čebule, 150 g češnjevega paradižnika, 2 žlici olivnega olja, sol, poper, sok in lupina 1 biolimone, 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Pripravite gobe in jih po potrebi narežite na polovice ali četrtine. Očiščeno mlado čebulo narežite na obročke. Paradižnik oplaknite in razpolovite.

2 Na vročem olju med mešanjem zarumenite čebulo, dodajte česen in ga popražite. Dodajte gobe in jih med mešanjem pecite približno 3 minute. Dodajte še mlado čebulo in paradižnik ter pražite še 2–3 minute. Gobe začinite s soljo, poprom, limoninim sokom in naribano lupino. Postrezite toplo in posujte s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave približno 30 minut.
Na osebo približno 100 kcal,
beljakovine: 3 g, maščobe: 6 g,
ogljikovi hidrati: 7 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti: Na žlico ob hladnih dneh

Kakovostne sestavine, veliko zelenjave, še več okusa, preprosto pripravljeno ... Ja, tudi enostavno je lahko zelo dobro.

Dobrote iz maroške kuhinje

Maroko običajno poznamo po dveh večjih mestih, Marakešu in Casablanci. In po njihovi odlični kulinariki. Iz dežele začimb prihajajo močni okusi in svežina.
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri