10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Goveji zvitki po tajsko

Goveji zvitki po tajsko (foto: Rita Maas, Thomas Macdonald) Rita Maas, Thomas Macdonald
2. 7. 2008

Okusen hitri obrok. Lahko in bolj osvežilno od prave tortilje.

Potrebujete

  • 2 zrezka iz notranjega dela govejega stegna (vsak okoli 17 dag)
  • 1 jedilno
  • žlico omake čili
  • 1 srednje veliko koničasto zeleno papriko
  • 2 jedilni žlici ribje omake
  • ? srednje velike rdeče čebule

Potrebujete še

  • sol in poper po okusu
  • 2 limeti ali limoni
  • oljčno olje
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 korenček
  • 1 glavo mehke solate

Priprava

1 Dobro segrejte žar ali večjo ponev. Zrezka začinite s soljo, poprom in ju pecite na vroči ploskvi, 4? 5 minut na vsaki strani. Solato očistite, ločite večje liste, jih operite in osušite. Papriko očistite in narežite na tanke rezine, čebulo in peteršilj drobno sesekljajte, korenček olupite in nastrgajte. Limete (limone) narežite na četrtine.

2 V manjši kozici zmešajte sok ene limete z ribjo in čili omako, dobro premešajte in 2? 3 minute kuhajte na zmerni temperaturi.

3 Zrezka narežite na tanke trakove prečno glede na smer mišičnih vlaken. Rezine pokap­ljajte s polovico pripravljene omake in pripra­vite nastrgan korenček, papriko, čebulo, sesekljan peteršilj in solatne liste. Liste uporabite za podlago, na katero naložite meso in zelenjavo, ter jih zvijte. Pokapljajte s preostankom omake in postrezite z rezinami limone ali limete. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

290 kalorij, 40 g beljakovin, 14 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (3 g nasičenih), 4 g vlaknin, 1520 mg natrija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri