gratinirane-hruske

Potopljene v slastno vaniljevo kremo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 strok vanilje
  • 500 ml mleka
  • 5 rumenjakov
  • 100 g sladkorja
  • 30 g škroba
  • 3 zrele čvrste hruške
  • 1 žlico hruškovega žganja
  • 1 žlico limoninega soka
Priprava:

Vaniljev strok po dolgem razpolovite in izpraskajte sredico. Sredico in strok dodajte v mleko in ga prevrite. Vaniljevo mleko odstavite in ga nekoliko ohladite.

Rumenjake in sladkor penasto stepite. Na peno presejte škrob in zmešajte. Masi v tankem curku prilijte toplo vaniljevo mleko. Kremo takoj prelijte nazaj v lonec in odstranite strok. Kremo pri najnižji temperaturi stepajte toliko časa, da naraste (ne sme zavreti!). Razdelite jo v 4 ognjevarne modelčke ali skodelice.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Hruške operite, jim odstranite peške in jih zrežite na krhlje. Pokapljajte jih z žganjem in limoninim sokom, premešajte in marinirajte približno 8 minut. Razdelite jih po kremi in jih v pečici pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 51 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti: Vsestransko koščičasto sadje

Vsak letni čas ima svoje okusne plati. September nas pozdravlja aromatično in sladko z zrelimi slivami, češpljami in mirabelami, ki nam olajšajo slovo od poletja.

Meni za božično večerjo

Če pričakujete večjo družbo, jih boste s to odlično praznično klasiko zagotovo očarali.

Ideja za kosilo: Ribji jedilnik

Še vedno velja, da so ribe zdrava in kakovostna hrana. Privoščite si jih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri