paradiznik

Komu se ljubi v poletni pripeki komplicirati s kuho? Poleg tega je sezona paradižnika tu in lahko ga pripravimo na sto in en način. Tokrat recimo polnjene grške paradižnike.

Potrebujemo:
  • 9 zrelih paradižnikov
  • 1 strok česna,
  • 9 črnih oliv 100-120 g sira feta
  • olivno olje
  • lističe bazilike za dekoracijo
Priprava:

Paradižnike operemo, jim odrežemo zgornji del in jih z žličko izdolbemo. Z luknjo navzdol jih postavimo na krožnik, da se odcedijo.

Nadev pripravimo tako, da feto narežemo na drobne koščke ter ji dodamo na drobno narezan česen in na košče narezane olive.

Odcejene paradižnike nadevamo s pripravljeno maso, po vrhu pokapljamo z olivnim oljem in jih položimo na pomaščen pekač. V ogreti pečici pečemo 20 minut na 200 st. C. Pečene paradižnike okrasimo s svežo baziliko in postrežemo.

vir: www.ekomagazin.si

Več zanimivih vsebin na www.ekomagazin.si:

Ingverjev jogurt s sadjem

Med 99 kolesarji z resnimi poškodbami so samo 4 odstotki uporabljali čelado

Sorodni članki
None

Recepti za ekspresno pripravljene testenine

Realnost sodobnega delavnika in nenehno pomanjkanje časa sta nas pripeljala tako daleč, da je priprava okusenega in polnovrednega toplega obroka že prava umetnost.
None

Testenine de luxe

Če ste mislili, da so testenine le za kuhanje na hitro, se hudo motite. S testeninami je mogoče pričarati prave gurmanske užitke in narediti močan vtis na občinstvo.

Riževa ponev po grško

Polnovreden riž je tisti, ki mu ni nič odvzeto in je zato v njegovi ovojnici veliko vitaminov, beljakovin in balastnih snovi. Ravno te mu dajejo odličen okus in hranilno…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri