havajska_pica

Obrok za moč.

Potrebujete

  • 1 jedilno žlico paradižnikove omake
  • 1 porcijo priprav­­­­­­ljenega testa za pico
  • 3 tanke rezine pica šunke
  • 2 ? jedilne žlice odcejenega in drobno nareza­­­­­nega ananasa iz pločevinke
  • 3 jedilne žlice nastrganega sira (čedar ali gavda)
  • 1 čajno žličko suhe rdeče paprike v lističih
  • sol in poper po okusu

Priprava

Pečico segrejte na 200 °C. Testo položite na pekač za pico, ga premažite s paradižnikovo omako, obložite z rezinami šunke, koščki ananasa in nastrganim sirom ter potresite s

sušeno rdečo papriko. Solite in poprajte po okusu. Pe­­cite v ogreti pečici 6? 8 minut. Zadostuje za 1 porcijo.

Na porcijo

260 kalorij, 24 g beljakovin, 27 g ogljikovih hidratov, 9 g maščob (2 g nasičenih), 10 g vlaknin, 1. 110 mg natrija.

Okusna priloga

Solata s špinačo in kozjim sirom

Potrebujete

  • 4 skodelice mlade špinače
  • 2 jedilni žlici nadrobljenega kozjega sira (okoli 3 dag)
  • 1 skodelico razpolovljenih grozd­nih jagod
  • 2 jedilni žlici grobo narezanih mandljev
  • 1 ? jedilne žlice oljčnega olja
  • 1 ? jedilne žlice balzamičnega kisa
  • sol in poper po okusu

Priprava

V primerno veliki posodi zmešajte špinačo, sir, grozdje in mandlje. Pokapljajte s prelivom iz oljčnega olja in balzamičnega kisa ter solite in poprajte po okusu. Sestavine dobro premešajte. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

240 kalorij, 6 g beljakovin, 21 g ogljikovih hidratov, 16 g maš­čob (4 g nasičenih), 4 g vlaknin, 200 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Pravo in zdravo

Ddodajte vsaj pet spodaj naštetih sestavin v svoj vsakdanji jedilnik.
None

Pikantni rakci z zdrobom

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.

Osvežite poletne jedi

Dodajte vsaj pet spodaj naštetih sestavin v svoj vsakdanji jedilnik:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri