Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Hitra tajska juha

28. 1. 2013

Odličen recept za vse, ki uživate v pripravi preprostih in zdravih jedi s pridihom Azije.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 300 g filejev puranjih prsi
  • 100 g sojinih kalčkov
  • 2 paradižnika
  • 250 g brokolija
  • 2 korenčka
  • 8 namočenih kitajskih drevesnih gob (mu err)
  • 1 šalotko
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica rdeče karijeve paste
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 300 ml juhe
  • 100 g zamrznjenega graha
  • 2 žlici ribje omake
  • sol, poper
  • 1 bio limeto
Priprava:

Meso oplaknite, osušite in zrežite na koščke. Kalčke na cedilu oplak­nite s hladno vodo in jih odcedite. Pripravite zelenjavo. Paradižniku odstranite semenje in ga na grobo sesekljate, brokoli razdelite na brstiče, korenje zrežite na palčke, gobe na trakove, šalotko pa sesek­ljajte.

Na vročem olju popecite meso in ga poberite iz ponve. V ponev dodajte šalotko, korenje, gobe in brokoli ter popražite. Primešajte kari, ga popražite in zalijte s kokosovim mlekom in juho. Dodajte meso in vse skupaj kuhajte od 5 do 8 minut.

Primešajte grah, paradižnik in kalčke ter kuhajte še 1 minuto. Juho začinite z ribjo omako, soljo in poprom. Limeto operite pod vročo vodo in jo osušite. Zrežite jo na osmine in jo postrezite k juhi. Zraven se prileže jasminov riž.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 240 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri