Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Hrustljav piščanec s parmezanom

24. 12. 2009

Preprosta in hitro priprav­­ljena jed, a tako okusna, da se lahko kosa z dobrotami iz najboljših gostiln.

Potrebujete

  • 2 piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 skodelico krušnih drobtin
  • 2 jedilni žlici nastrga­­nega parmezana
  • ? jedilne žlice suhih italijanskih zelišč
  • 2 jajčna beljaka
  • sol in poper po okusu
  • ? jedilne žlice oljčnega olja
  • 1 ? jedilne žlice masla
  • 2 jedilni žlici kaper
  • ? jedilne žlice gorčice
  • sveže iztisnjen sok
  • 1 limone
  • 2 jedilni žlici sveže sesekljanega peteršilja

Priprava

1 Prsi pokrijte s plastično vrečko ali pergamentnim papirjem in dobro potolcite s kuhinjskim kladivom, da se stanjšajo na debelino okoli 1 cm.

2 V široki skledi z ravnim dnom ali v velikem globokem krožniku zmešajte drobtine, parmezan in italijanska zelišča. V drugi skledi rahlo stepite jajčna beljaka. Meso začinite s soljo in poprom po okusu, nato vsak kos posebej previdno pomočite v beljak, potem pa še v priprav­­ljeno panado iz drobtin in parmezana. Poskrbite, da bo celoten kos enakomerno prekrit s panado po celotni površini (na občutljivih mestih kar s prsti nežno pritisnite drobtine ob meso).

3 V večji teflonski ali litoželez­­ni ponvi s podlago proti sprijemanju segrejte olje na zmerni temperaturi. Na vroče olje položite paniranega piščanca in ga pecite 3? 4 minute na vsaki strani. Skorja mora postati enakomerno zlato porjavela in hrustljava. Pečene prsi preložite na večji krožnik in pustite, da se ohladijo.

4 V vročo ponev dodajte maslo in ga segrevajte, dokler se ne stopi, zabrbota ter rahlo porjavi (približno 1 minuto). Dodajte kapre, gorčico in limonin sok in dobro premešajte z leseno kuhalnico, da odstranite ostanke drobtin, ki so se morda prijeli na dno. Izklopite segrevanje in na koncu dodajte sesekljan peteršilj. Dobro premešajte. Dobili ste pikantno omako.

5 Pokapajte jo po skorjici hrust­­­ljavo zapečenih prsi in postrezite s prilogo iz soparjene mlade špinače s česnom, s ščepcem čilija v prahu in z nekaj kapljicami oljčnega olja. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

497 kalorij, 61 g beljakovin, 14 g ogljikovih hidra­­tov, 21 g maščob, 1 g vlaknin, 816 mg natrija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri