mh1109_tbl8_01

Preprosta in hitro priprav­­ljena jed, a tako okusna, da se lahko kosa z dobrotami iz najboljših gostiln.

Potrebujete

  • 2 piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 skodelico krušnih drobtin
  • 2 jedilni žlici nastrga­­nega parmezana
  • ? jedilne žlice suhih italijanskih zelišč
  • 2 jajčna beljaka
  • sol in poper po okusu
  • ? jedilne žlice oljčnega olja
  • 1 ? jedilne žlice masla
  • 2 jedilni žlici kaper
  • ? jedilne žlice gorčice
  • sveže iztisnjen sok
  • 1 limone
  • 2 jedilni žlici sveže sesekljanega peteršilja

Priprava

1 Prsi pokrijte s plastično vrečko ali pergamentnim papirjem in dobro potolcite s kuhinjskim kladivom, da se stanjšajo na debelino okoli 1 cm.

2 V široki skledi z ravnim dnom ali v velikem globokem krožniku zmešajte drobtine, parmezan in italijanska zelišča. V drugi skledi rahlo stepite jajčna beljaka. Meso začinite s soljo in poprom po okusu, nato vsak kos posebej previdno pomočite v beljak, potem pa še v priprav­­ljeno panado iz drobtin in parmezana. Poskrbite, da bo celoten kos enakomerno prekrit s panado po celotni površini (na občutljivih mestih kar s prsti nežno pritisnite drobtine ob meso).

3 V večji teflonski ali litoželez­­ni ponvi s podlago proti sprijemanju segrejte olje na zmerni temperaturi. Na vroče olje položite paniranega piščanca in ga pecite 3? 4 minute na vsaki strani. Skorja mora postati enakomerno zlato porjavela in hrustljava. Pečene prsi preložite na večji krožnik in pustite, da se ohladijo.

4 V vročo ponev dodajte maslo in ga segrevajte, dokler se ne stopi, zabrbota ter rahlo porjavi (približno 1 minuto). Dodajte kapre, gorčico in limonin sok in dobro premešajte z leseno kuhalnico, da odstranite ostanke drobtin, ki so se morda prijeli na dno. Izklopite segrevanje in na koncu dodajte sesekljan peteršilj. Dobro premešajte. Dobili ste pikantno omako.

5 Pokapajte jo po skorjici hrust­­­ljavo zapečenih prsi in postrezite s prilogo iz soparjene mlade špinače s česnom, s ščepcem čilija v prahu in z nekaj kapljicami oljčnega olja. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

497 kalorij, 61 g beljakovin, 14 g ogljikovih hidra­­tov, 21 g maščob, 1 g vlaknin, 816 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Piščanec s špinačo

Obrok za moč. Okusen piščanec s parmezanom z dvakratnim hranljivim bonusom.

Kuhanje in peka z manj jajc, sladkorja in maščobe

Če želite izgubiti kakšen kilogram, če ste intolerantni za gluten ali laktozo ali če preprosto radi jeste bolj zdravo, se ni treba izogibati jedem, ki jih imate radi. Problematične sestavine…

50 načinov, kako izkoristiti beljakovine

Zakaj bi klicali dostavljalca pic, če si lahko, še preden pozvoni na vaših vratih, pripravite 50 osupljivih obrokov? Predstavljamo napotke za obroke, ki vas bodo nasitili, vam…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri