solata

Še ne veste, kaj bi danes pripravili za kosilo? Losos v solati vam ne bo vzel veliko časa, obenem pa je slasten in zdrav obrok.

Recept uporabite tudi v dneh, ko vam bo primanjkovalo časa za kuhanje, ali pa si boste zaželeli bolj obilne malice. Če solato naredite v manjši plastični posodi, si jo lahko privoščite tudi na poti.

Pripravite sestavine:
  • 1 ½ skodelice mlade špinače
  • ⅓ skodelice lososa (ali več)
  • ½ skodelice kuhanih špargljev
  • manjši nasekljan korenček
  • rižev kis (ali druge vrste kis, po vašem okusu)
  • olivno olje
  • sezamova ali chia semena za po vrhu (po želji)
  • mozzarela (po želji)
  • ščep soli

* Dober in svež okus dodata limonin ali limetin sok, ki ga prelijete po solati

Pred pripravo solate, toplotno obdelajte lososa po želji (skuhajte, specite ali kupite dimljenega, ki ga zgolj razrežete na kose). V veliki posodi združite vse sestavine in dodajte tudi zelenjavo, ki vam je všeč, pa smo jo v receptu pozabili.

Če si zaželite preliva, ga naredite sami, saj kupljen vsebuje veliko sladkorja in drugih umetnih snovi, ki bodo vaš obrok naredile manj zdrav. Mi ga radi pripravimo iz jogurta in kisle smetane:

  • Preprosto združite tekoči jogurt, žlico kisle smetane in poljubne začimbe ter prelijte solato.

Poleg solate se odlično prilega tudi voda z okusom. Recepte najdete tu: Voda z okusom: razlogi, zakaj bi jo morali piti vsak dan (+ recepti).

Sorodni članki

Kako izboljšati in ohraniti “dober holesterol” (in zakaj ga sploh potrebujemo)

Pogosto beremo in slišimo nasvete o tem, kako se znebiti “slabega” holesterola, pozabimo pa na to, da moramo poskrbeti tudi za “dobrega”.

3 lahka kosila, ki vsebujejo dobre maščobe

Poleti marsikomu »težka hrana« ne diši, zato veliko raje posegamo po solatah in drugih lahkih jedeh. Da boste ob tem poskrbeli še za svoje zdravje, so tu 3 okusni recepti, bogati…

Zdravi namazi iz domače kuhinje

Ko nas preseneti lakota, običajno sežemo po kosu kruha s sirom, salamo ali pašteto. Ponujamo nekaj idej za bolj zdrav, a nič manj slasten prigrizek, ki ga namažete na kruh.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri