Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Jagnječji file z brokolijem in bučo

14. 4. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 125 g jagnječjega fileja, sol, poper, 1 čajne žličke timijana, 1 čajno žličko maščobe za peko, 1 steblo mlade čebule, 50 g rumene paprika, 1 čajno žličko masla, 50 ml piščančjega fonda (ali juhe), 3 žlice belega vina, 1 čajne žličke paradižnikove mezge, 1 čajno žličko brusnične marmelade, 1 žlico kisle smetane, 100 g brokolija, 100 g mesa oranžne buče (iz kozarca).

PRIPRAVA:

1. Pečico najprej ogrejte na 200 stopinj. Fileje oplaknite in jih dobro osušite. Dobro jih natrite s soljo, poprom in nekaj timijana. V ponvi nato segrejte maščobo in opecite meso z vseh strani. Fileje preložite v pekač in jih še približno 10 minut pecite v pečici. Zavijte jih v aluminijasto folijo in pustite nekaj časa počivati.

2. Za omako medtem očistite mlado čebulo in papriko ter ju drobno sesekljajte. Prepražite ju na vročem maslu. Prilijte fond in vino ter vmešajte paradižnikovo mezgo. Malce pokuhajte in primešajte brusnično marmelado, kislo smetano in timijan. Po želji solite in poprajte.

3. Očistite brokoli in ga razdelite v cvetove. V vreli slani vodi ga kuhajte približno 12 minut oziroma dokler ni mehak. 5 minut pred koncem kuhanja dodajte na kocke narezano bučo. Meso postrezite z zelenjavo in oboje prelijte z vnaprej pripravljeno omako. Lahko je seveda tudi brez omake.

Čas priprave: 30 minut

449 kcal; maščobe: 19 g; B: 45 g; OH: 18 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri