mh0409_mg8_lamb

Zamenjajte kebab za giros in si doma pripravite okusen hiter obrok.

Potrebujete

  • 1 kg jagnječjega stegna
  • 6 polnozrnatih lepinj
  • 500 ml navadnega jogurta
  • 2 srednje velika paradižnika, narezana na rezine
  • humus za okus (orientalski namaz iz čičerke in začimb)

Potrebujete še

  • 4 stroke seseklja­­­ne­­­ga česna
  • 1 ? čajne žličke kumine
  • 1 čajno žličko soli
  • 1 čajno žličko grobo mletega popra
  • 1 rdečo čebulo, nare­­­­­za­­­­no na tanke rezine
  • pekočo omako po okusu (čili ali tabasko)

Priprava

1 V večji posodi zmešajte jogurt, sol, česen, kumino in poper. Dodajte meso in ga dobro premažite z marinado. Marinirajte vsaj 2 uri, lahko tudi ves dan.

2 Pripravite žar. Segrejte ga na srednjo temperaturo. Stegno vzemite iz marinade, obrišite večino jogurta in pecite od 10 do 15 minut na vsaki strani. Na zunaj naj bo lepo zapečeno in mehko na otip. Za srednjo stopnjo pečenja mora biti središčna temperatura v najdebelejšem delu 52 °C.

3 Pripravljeno jagnjetino pustite počivati vsaj 10 minut. Medtem pogrejte lepinje na žaru. Lahko jih tudi zavijete v aluminijasto folijo in postavite v ogreto pečico (180 °C) za 5 do 7 minut. Ohlajeno meso nato z ostrim nožem narežite na tanke rezine in jih položite v pogrete lepinje. Ob­­­­­ložite še z rezinami paradižnika in čebule ter po želji dodajte še malo humusa in pekoče omake. Zadostuje za 6 porcij.

Na porcijo

466 kcal, 49 g beljakovin, 40 g ogljikovih hidratov, 12 g maščob (3 g nasičenih), 6 g vlaknin, 833 mg natrija

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Mišično gorivo za ves dan

Pravilno prehranjevanje je osnovno orodje za izgradnjo in vzdrževanje jeklenega telesa. Pridobivanje čvrstih in napetih mišic se začne že v kuhinji.
None

Sendvič za sladokusce

Okusen in hkrati hitri obrok za vse sladokusce.
None

Pravo in zdravo

Ddodajte vsaj pet spodaj naštetih sestavin v svoj vsakdanji jedilnik.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri