jogurt

Sestavine za 4 osebe: 300 g jogurta, sol, poper, 1 steblo zelene, 1 cikorija (lahko jo nadomestite z radičem ali s šopkom rukole), 30 g pinjol, 25 g olupljenih mandljev, 30 g parmezana, 4 žlice medu, 1 žlička balzamičnega kisa.

1 Jogurt začinite s soljo in poprom in postavite na hladno. Očistite cikorijo in zeleno. Cikoriji izrežite štor in jo razdelite na liste. Večje lahko po dolgem prerežete na polovico. Zeleno narežite na kolute.

2 Pinjole in mandlje prepražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Parmezan nastrgajte. Zeleno zmešajte z mandlji, s pinjolami in parmezanom in prelijte z medom ter balzamičnim kisom. Na koncu dodajte še cikorijo in začinite s poprom in soljo.

3 Jogurt nalijte v 4 kozarce, nanj pa položite kupček solate. Če vam je všeč bolj pikantna solata, jo okrasite s trakovi čilija.

Priprava približno 20 minut.

Na osebo približno 240 kcal.

B: 8 g, M: 11 g, OH: 22 g.

Nemastno.

Namig: Vedno kupite parmezan v kosu in ga sami nastrgajte. Ta italijanski sir ostane dolgo svež, če je zorel vsaj 24 mesecev in če ga hranite zavitega v povoskan papir v predalu hladilnika, ki je namenjen hranjenju zelenjave.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.

6 odličnih poletnih solat

Iščete idejo za lahko in osvežilno poletno kosilo ali večerjo?

Recept: Solata s pastinakom in jabolki

Pastinak je zimska korenovka, ki je lahko odlična, predvsem pa zdrava zamenjava za krompir. Je tudi odličen vir vlaknin, vitaminov in…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri