10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kokosova panna cotta z jagodami (vegansko)

Kokosova panna cotta z jagodami (vegansko) (foto: Minci Kuha) Minci Kuha
13. 8. 2019

Klasična italijanska sladica na veganski način. 

Agar-agar pripravimo po navodilih, dodamo malce prej v hladni vodi zmešane pol žličke moke koščic rožičevca (ni nujno), vkuhamo kokosovo mleko, mastni del, sladkamo s fruktozo oz. poljubnim sladilom. Pokuhamo minutko.

V eni posodi pokuhamo v malo vode narezane jagode ali uporabimo katero drugo sadje, ki je lahko tudi sveže. Odlično se poda mango.

Panna cotto damo v kozarce, pa kakšno jagodo ali piškotek na dno. 

Ko se panna cotta strdi, prelijemo še s prekuhanimi jagodami, ki jih sladkamo po želji in jim dodamo dve noževi konici agar-agarja, da rahlo želira. 

Lahko se tudi popolnoma ohladi, vendar, če želimo, da se plasti lepo sprimeta naj bo prvi del vlitka iz agarja ohlajen na 40 stopinj. Tudi, če je čisto ohlajena, bo v redu.

Za 10 skodelic po 1 dcl panna cote:

  • 2 pločevinki kokosovega mleka - uporabim le trdi, gosti del
  • agar-agar po navodilih
  • 200 ml vode
  • fruktoza oz. sladilo po okusu
  • 400 g jagod ali drugega sadja
  • pol žličke moke koščic rožičevca - ni nujno, vendar naredi bolj kremasto teksturo
  • vanilja - po želji

Recept: Minci kuha

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri