korenckova-juha

Juho lahko izboljšate s kančkom smetane. Če boste juho postregli samo odraslim, ji lahko dodate žličko sesekljanega in popraženega čilija.

Sestavine za 4 osebe:
  • 1 čebula,
  • 2 žlici sončničnega olja,
  • 1 žlička zmletih koriandrovih semen,
  • 1 srednje velik krompir,
  • 400 g korenja,
  • sok in naribana lupin polovice eko pomaranče,
  • 1l zelenjavne juhe
Priprava:

Krompir in korenje olupite in zrežite na koščke. Čebulo olupite in sesekljajte.

V loncu segrejte 2 žlici olja in na njem popražite čebulo. Dodajte žličko zmletega koriandra, krompir in korenje ter pražite nekaj minut.

Prilijte pomarančni sok in juho ter pri zmerni temperaturi kuhajte 15–20 minut. Juhi dodajte 1 žličko naribane pomarančne lupine in jo zmešajte s paličnim mešalnikom. Juho po okusu solite.

Postrezite jo z bageto in po želji okrasite s koriandrovim zelenjem.

Priprava: približno 35 minut.
Na osebo približno 120 kcal. B: 3 g , M: 4 g, OH: 19 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Pomarančna salsa za diabetike

Zdravo in kljub temu okusno. Poskusite in presenečeni boste nad odličnim okusom.

Juhe za hladne večere

Ko je zunaj (ledeno) mrzlo, bi najraje ostali v hiši. Naravnost idealen čas za vroče in okusne juhe, ki pogrejejo telo in dušo.

Osvežite se s samo 130 kalorijami!

Korenčkova juha, okrašena z rakovo peno

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri