mh0608_mg8_001

Okusen hitri obrok.

Potrebujete

  • 2 debela svinjska kotleta (vsak okoli 20 dag)
  • 2 čvrsti breskvi ali nektarini
  • 2 jedilni žlici praženih pinjol
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • ? skodelice nadrobljene gorgonzole

Potrebujete še

  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 1 jedilno žlico balzamičnega kisa

Priloga

rukola, pokap­ljana z oljčnim oljem in limoninim sokom

Priprava

1 Breskvi prerežite na polovice in jima odstranite koščice, pinjole na hitro popražite v ponvi, čebulo narežite na tanko. Nato dobro segrejte žar, premažite meso z oljčnim oljem in ga začinite s soljo in poprom. Na vročem žaru pecite kotleta od 4 do 5 minut na vsaki strani, tako da postaneta enakomerno rjavo zapečena. V sredini mora meso ostati rahlo rožnato, kar pomeni, da je mehko in sočno.

2 Medtem ko pečete meso, polovice bres­kev premažite z oljčnim oljem in jih postavite na vročo ploščo z odrezanim delom navzdol. Pecite jih 5 minut, da se dobro zmehčajo, nato jih odstranite in narežite na manjše koščke ter v primerno veliki skodelici zmešajte s praženimi pinjolami, čebulo, gorgonzolo in balzamičnim kisom. Po potrebi dodajte še malo soli in popra. Vsak kotlet obložite s polovico pripravljene solate in postrezite. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo 430 kalorij, 38 g beljakovin, 16 g ogljikovih hidratov, 24 g maščob (9 g nasičenih), 2 g vlaknin, 530 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Kupite enkrat, jejte ves teden

Pripravite si 10 preprostih in okusnih jedi.
None

Postanite mojster žara

Spoznajte 28 predjedi, glavnih jedi, prilog in sladic najbolj znanih svetovnih kuhinj, ki jih lahko pripravite na žaru.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri