juha-redkvice-krompir

Slastna zelenjavna kremna juha iz krompirja in redkvice in s samo 170 kalorijami.

Sestavine za 4 osebe:
  • 300 g mokastega krompirja
  • 1 majhno čebulo
  • 1 šop redkvic
  • 1 žlico masla
  • 600 ml juhe
  • 150 g kisle smetane
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešček
  • 2 žlici belega vina
Priprava:

Krompir operite, olupite in narežite na koščke. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Redkvice operite in očistite. ¾ zelenja od redkvic sesekljajte, preostalo pa zrežite na trakove.

V loncu segrejte maslo in na njem popražite čebulo in sesekljano zelenje. Dodajte krompir in juho ter pokrito kuhajte 30 minut. Polovico redkvic zrežite na četrtine in jih po 20 minutah dodajte h krompirju.

V juho vmešajte kislo smetano in jo pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom. Juho začinite s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in vinom. Preostale redkvice zrežite na rezine. Juho postrezite v skodelicah in jo okrasite z rezinami redkvic in s preostalim zelenjem.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 170 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Juha iz vodne kreše

Kremna, malce pekoča in slastna.

Recepti: Spoznajte zeleno

Zelena sicer ni ravno najljubša ali najbolj priljubljena zelenjava, a ima kljub temu trdno mesto v kuhinji. Zelo dobro se poda v različne solate, juhe ali krompirjev pire.

Recept: Lahki pomladanski meni

Narava se prebuja in tudi v nas se pretaka nova energija. Privoščimo si pomladanski meni iz lahkih, toda zato toliko bolj zdravih jedi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri