juha-iz-rukole

Odlična kremna juha iz rukole s poširanim jajcem. Kako pripraviti poširano jajce? Zelo preprosto.

Naučite se pripraviti poširana jajca

1. V loncu zavrite večjo količino vode in ji dodajte malo kisa. Ko se na dnu lonca začnejo delati mehurčki, ubijte jajce in ga previdno spustite na sredino vodnih vrtincev.

2. Žlico previdno potisnite pod jajce in ga nežno privzdignite, da zaplava v vreli vodi. Jajce kuhajte 2–3 minute, da beljak z vseh strani enakomerno zakrkne, rumenjak pa ostane še tekoč. Jajce s penovko vzemite iz lonca, ga oblijte s hladno vodo in položite v juho iz rukole.

Recept za kremno juho iz rukole

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 40 g masla
  • 200 g krompirja
  • 500 ml kokošje juhe
  • 400 ml mleka
  • 300 g rukole
  • 1 žlička limoninega soka
  • sol, poper in
  • 1 ščepec naribanega muškatnega oreščka

Priprava:

1. Čebulo in česen olupite, sesekljajte in na raztopljenem maslu pražite približno 4 minute. Krompir olupite in zrežite na kocke. Dodajte ga čebuli in pražite še 1 minuto. Prilijte juho in jo zavrite. Nato prilijte še mleko oziroma smetano in ponovno zavrite.

2. Pripravite rukolo in ji odstranite stebla. Dve tretjini rukole dodajte juhi. Juho začinite z limoninim sokom, soljo, muškatom in poprom. Kuhajte jo približno 25 minut.

3. Juho odstavite s štedilnika, ji dodajte preostalo rukolo in jo zmešajte s paličnim mešalnikom. Juho po okusu še začinite in jo postrezite s poširanim jajcem.

Priprava: preprosto.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na osebo: približno 190 kcal B: 6 g, M: 11 g, OH: 18 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recept: Lahki pomladanski meni

Narava se prebuja in tudi v nas se pretaka nova energija. Privoščimo si pomladanski meni iz lahkih, toda zato toliko bolj zdravih jedi.
None

Zelenjavna juha s koruzo

Hitro pripravljena lahka juha za poletno večerjo.

Recepti: Na žlico ob hladnih dneh

Kakovostne sestavine, veliko zelenjave, še več okusa, preprosto pripravljeno ... Ja, tudi enostavno je lahko zelo dobro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri