Kremna juha iz rukole s poširanim jajcem

7. 5. 2013
Deli
Kremna juha iz rukole s poširanim jajcem (foto: Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa)
Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa

Odlična kremna juha iz rukole s poširanim jajcem. Kako pripraviti poširano jajce? Zelo preprosto.

Naučite se pripraviti poširana jajca

1. V loncu zavrite večjo količino vode in ji dodajte malo kisa. Ko se na dnu lonca začnejo delati mehurčki, ubijte jajce in ga previdno spustite na sredino vodnih vrtincev.

2. Žlico previdno potisnite pod jajce in ga nežno privzdignite, da zaplava v vreli vodi. Jajce kuhajte 2–3 minute, da beljak z vseh strani enakomerno zakrkne, rumenjak pa ostane še tekoč. Jajce s penovko vzemite iz lonca, ga oblijte s hladno vodo in položite v juho iz rukole.

Recept za kremno juho iz rukole

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 40 g masla
  • 200 g krompirja
  • 500 ml kokošje juhe
  • 400 ml mleka
  • 300 g rukole
  • 1 žlička limoninega soka
  • sol, poper in
  • 1 ščepec naribanega muškatnega oreščka

Priprava:

1. Čebulo in česen olupite, sesekljajte in na raztopljenem maslu pražite približno 4 minute. Krompir olupite in zrežite na kocke. Dodajte ga čebuli in pražite še 1 minuto. Prilijte juho in jo zavrite. Nato prilijte še mleko oziroma smetano in ponovno zavrite.

2. Pripravite rukolo in ji odstranite stebla. Dve tretjini rukole dodajte juhi. Juho začinite z limoninim sokom, soljo, muškatom in poprom. Kuhajte jo približno 25 minut.

3. Juho odstavite s štedilnika, ji dodajte preostalo rukolo in jo zmešajte s paličnim mešalnikom. Juho po okusu še začinite in jo postrezite s poširanim jajcem.

Priprava: preprosto.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na osebo: približno 190 kcal B: 6 g, M: 11 g, OH: 18 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"