krompir

Sestavine za 4 osebe: 8 krompirjev, 1 srednje velik korenček, 1 žlica limoninega soka, 4 mlade čebule, 250 g ricotte (ali skute), sol, poper, 1 šopek drobnjaka.

PRIPRAVA:

1. Krompir dobro operite in skrtačite. Z olupkom vred ga v vreli vodi kuhajte približno 20 minut.

2. Medtem operite korenje, ga ostrgajte ali olupite, narežite na majhne kocke in pokapajte z limoninim sokom. Oplaknite mlado čebulo, jo očistite in narežite na majhne kocke. Oboje gladko zmešajte z ricotto. Po okusu začinite s soljo in poprom.

3. Drobnjak oplaknite, osušite in narežite na majhne obročke. Polovico vmešajte v mešanico ricotte in zelenjave. Krompir odlijte, pustite, da se razkodi, ga prerežite in z ricotto z zelenjavo razporedite po krožnikih. Potresite s preostalim drobnjakom ter ponudite.

Na osebo: približno 240 kcal, B: 12 g, M: 5 g, OH: 35 g.

Priprava: približno 15 minut.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recepti: Slastne jedi iz mladega krompirja

Pečen krompir malo drugače in odličen prigrizek, če zvečer pričakujete goste.

Recepti: Slastne jesenske solate

Obiščite vrt in poiščite paradižnik, rukolo, radič, špinačo, bučke... Naj se pisane jesenske barve znajdejo tudi na vašem krožniku. Solate bodo vaše telo obogatile z vlakninami, vitamini…
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri