juha

Za 4 osebe potrebujete: 750 g krompirja, ki se ne razkuha, 250 g korenja, 1, 25 l juhe, 1 majhno čebulo, 1 strok česna, 400 g mlete govedine, 1 rumenjak, 1–2 žlici drobtin, sol, poper, 1–2 žlički srednje ostre gorčice, nariban muškatni orešček

Priprava:

1 Krompir olupite, operite in narežite na kocke. Korenje olupite in narežite na kocke. Krompir stresite v juho in ga kuhajte približno 20 minut.

2 Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Zmešajte ju z mletim mesom, rumenjakom, drobtinami, soljo, poprom in gorčico. Z vlažnimi dlanmi iz mase oblikujte majhne kroglice. Po 10 minutah juhi dodajte korenje in cmočke ter skuhajte do konca. Juho po okusu začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Čas priprave približno 35 minut.

Na osebo približno 370 kcal,

beljakovine: 26 g, maščobe: 16 g,

ogljikovi hidrati: 29 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Ideja za kosilo: Lahki jedilnik

Prihranite nekaj kalorij s pripravo tega okusnega kosila.

Recepti: Slastne jedi iz mladega krompirja

Pečen krompir malo drugače in odličen prigrizek, če zvečer pričakujete goste.

Recepti: Na žlico ob hladnih dneh

Kakovostne sestavine, veliko zelenjave, še več okusa, preprosto pripravljeno ... Ja, tudi enostavno je lahko zelo dobro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri