krema

Sestavine za 4 osebe: 500 g krompirja (mokaste sorte), 150 g sesekljanih mandljev, 50 g masla, 1 šopek koprca, 1/2 kumare, sol, poper, nariban muškatni orešček 4 do 8 rezin kmečkega kruha

PRIPRAVA:

1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Krompir operite, z lupino vred prestavite v pekač in pecite približno 40 minut.

2. Mandlje v 1 žlici masla svetlo rjavo spražite. Takoj jih prestavite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Polovico mandljev v električnem mlinčku drobno zmeljite. Koprc oplaknite, osušite, vejice potrgajte in grobo sesekljate. Kumarico olupite, razpolovite, odstranite semnje in narežite na kocke.

3. Krompir vzemite iz pečice. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato ga olupite. Narežite ga na manjše kose, dodajte preostalo maslo in zmečkajte z vilicami. Premešajte s praženimi celimi in zmletimi mandlji. Umešajte še kocke kumaric in koprc. Začinite s soljo, poprom in muškatom. Zraven ponudite kmečki kruh.

Na osebo: približno 400 kcal, B: 10 g, M: 31 g, OH: 21 g.

Priprava: približno 20 minut.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Zeliščna dieta

Dieta za 2 osebi z največ 1500 kalorijami očisti telo in vas napolni z energijo.

Ideja za slasten božični jedilnik

Odličen praznični jedilnik, s katerim boste zagotovo očarali vse goste.
None

Krap za praznično pojedino

Lahko je kuhan v prevretku ali pečen – decembrske praznične priložnosti so pravi trenutek za njegov nastop.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri