Kumare z jogurtom

17. julij 2009 | jogurtom , kumare , z
turska-h-6

Osvežilni obrok za vroče poletne dni.

Sestavine

Za 4 osebe potrebujemo: 2 kumari, 3 dl jogurta, 6 strokov česna, 2 skodelici vode, pol skodelice olivnega olja, poper in sol.

Priprava

Kumari olupimo in ju narežemo na čim manjše kocke. Sesekljamo česen. V globoko posodo prelijemo jogurt, v katerega vmešamo sesekljani kumari in česen. Med mešanjem postopno prilivamo skodelico vode in začinimo s soljo. Prelijemo z olivnim oljem ter okrasimo s koprom in svežim peteršiljem.

Sorodni članki

Sveže kumare za vse s težavami s pritiskom in holesterolom

Kaj se bo zgodilo, če boste uživali sveže kumare? Hidrirali boste telo in krepili imunski sistem. Kumara je pravi blagoslov med zelenjavo, saj je polna koristnih…

Hladna kumarična juha

V vročih poletnih dneh si privoščite kosilo na terasi in pripravite osvežilno kumarično juho. Še nasvet - v kumarično juho in tudi druge jedi iz kumar se odlično poda…
None

Zelenjavna solata s tunino in pestom

Hrustljava in osvežujoča solata za poletne dni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri