10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Lahka mineštra

Lahka mineštra (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
29. 4. 2010

Odlična zelenjavna juha s testeninami.

Za 4 osebe potrebujete: 200 g peresnikov, sol, 1 pločevinko belega fižola (425 ml), 4 korenčke, 4 stebla belušne zelene, 200 g zelenega stročjega fižola, 4 paradižnike, 1 l zelenjavne juhe, 2 žlički sesekljanega timijana, poper, 2 žlici sesekljane bazilike, 50 g naribanega parmezana

Priprava:

1 Testenine na zob skuhajte v osoljeni vodi. Nato jih stresite na cedilo, prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Beli fižol odcedite na cedilu. Pripravite zelenjavo. Korenje in belušno zeleno na drobno narežite. Stročji fižol narežite na 3 cm dolge koščke, paradižnik pa zelo na drobno sesekljajte.

2 V loncu zavrite zelenjavno juho, dodajte korenje, zeleno, paradižnik, stročji fižol in timijan ter pokrito kuhajte 10 do 15 minut. Nato dodajte še beli fižol in testenine ter dobro pregrejte. Mineštro po okusu solite in poprajte. Postrezite posuto z baziliko in parmezanom.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 340 kcal, beljakovine: 19 g,
maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri