Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Lazanja z listnatim ohrovtom

6. 2. 2011

Suhe marelice lepo zaokrožijo okus.

Za 4 osebe potrebujete:

• 2 žlici mandljevih palčk • 1 čebulo • 1 strok česna • 20 g posušenih marelic • 2 žlici masla • 750 g listnatega ohrovta (lahko tudi zamrznjenega) • 300 ml juhe • sol, poper • 350 g kisle smetane • 150 ml mleka • 1 žličko naribane limonine lupine • 12 listov za lazanjo • 100 g naribanega sira

Priprava:

1 Pripravite listnati ohrovt. Surovi ohrovt blanširajte v osoljeni vodi približno 10 minut. Nato ga odcedite, ožmite in sesekljajte. Zamrznjenega samo odtalite. V suhi ponvi brez dodane maščobe popražite mandlje in jih pretresite na ohlajen krožnik. Čebulo in česen na drobno sesekljajte. Marelice narežite na trakove.

2 Čebulo in česen popražite na raztopljenem maslu. Dodajte ohrovt in pražite 4 minute. Prilijte juho in jo zavrite. Vmešajte mandlje in marelice ter začinite s soljo in poprom. Kislo smetano zmešajte z mlekom in limonino lupino ter solite in poprajte.

3 Pečico segrejte na 180 stopinj (brez ventilatorja). Pekač za narastke (približno 30 x 20 cm) namažite z maslom. Vanj naložite plasti ohrovta s tekočino, smetanovega preliva, testeninskih listov in polovice sira. Končajte s testeninami, jih premažite s preostalim smetanovim prelivom in posujte s preostalo polovico sira.

Čas priprave: približno 1 ura.
Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 56 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri