Lažne testenine s pestom

19. september 2009
pesto

Rezancev, ki ste jih navajeni, sploh ne boste pogrešali, ker je okus odličen.

Sestavine: 2 skodelici svežih listov bazilike, ? skodelice svežih peteršiljevih listov, ? skodelice nastrganega parmezana, ? skodelice hladnega oljčnega olja, 1 strok česna, ? skodelice pinjol, sol in poper po okusu, 1 skodelica stročjega fižola, 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni).

Priprava

1 Pesto lahko pripravite v kuhinjskem mešalniku. Najprej sesekljaj­­­­te baziliko in peteršilj.

2 Dodajte sir, oljčno olje, česen in pinjole. Ponovno sekljajte, da dobi­­­­te kremasto zmes, ki jo na koncu še so­­­lite in poprate po okusu ter z mešalnikom hitro premešate. Pre­­­ložite v primerno veliko posodico ali kozarec.

3 V lonec vlijte vodo in jo osolite. V kipeči vodi 8? 10 minut kuhajte stroč­­ji fižol. Ven ga poberite s pe­­­novko in ga ohladite pod mrzlo vodo. Odcedite in narežite na 2? 3 cm dolge kose. V vroči vodi nato pogrejte rezance (30 sekund), jih odcedite in pretresite v skle­­do. Do­­­dajte pesto in narezan stročji fižol ter dobro pretresite. Po­­­sujte z na­­­strganim parmezanom in postrezi­­­te. Zadostuje za 4 porcije.

Na porcijo: 379 kalorij, 8 g beljakovin,

12 g ogljikovih hidratov, 35 g maščob, 7 g vlaknin.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Testenine za hujšanje

Rezanci širataki vsebujejo posebno topno vlaknino, ki se v telesu ne resorbira, ampak močno nabrekne in vas prepriča, da ste pravzaprav siti.
None

Solata caprese s testeninami

Originalna solata izvira iz Italije. Obvezne sestavine so sveža mocarela, češnjevi paradižniki, bazilika, oljčno olje, poper in sol.

50 načinov, kako izkoristiti beljakovine

Zakaj bi klicali dostavljalca pic, če si lahko, še preden pozvoni na vaših vratih, pripravite 50 osupljivih obrokov? Predstavljamo napotke za obroke, ki vas bodo nasitili, vam…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri