Lonec s kislim zeljem

29. oktober 2010 | kislim , Lonec , s , zeljem
zelje

Sto gramov kislega zelja vsebuje le 19 kcal in nič maščobe, je pa bogato z vitamini A, B, C in K ter minerali.

Za 4 osebe potrebujete: 500 g krompirja, 1 čebulo, 2 žlici olja, 500 ml juhe, 2 veliki rdeči papriki, 1 pločevinko razkosanega paradižnika (850 ml), 2 žlički sladke paprike v prahu, sol, poper, 10 brinovih jagod, 1 strok česna, 200 g kislega zelja

Priprava:

1 Krompir olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Krompir in čebulo popražite na vročem olju, nato prilijte juho.

2 Papriko narežite na koščke in jo skupaj s paradižnikom, papriko v prahu, soljo, poprom in brinovimi jagodami dodajte krompirju. Vmešajte še strt česen in kuhajte 10 minut.

3 Zelje z vilicami razrahljajte, dodajte enolončnici in pri nizki temperaturi kuhajte še 20 minut. Preden postrežete, po okusu še začinite.

Čas priprave približno 45 minut.

Na osebo približno 200 kcal, beljakovine: 5 g,

maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Ruska enolončnica z rdečo peso

Zdrava, bogata z vitamini, minerali in še zelo okusna - ruska enolončnica.
None

Vegetarijanska dieta s Krete

Z okusi vzbuja občutje letnega dopusta, ohranja vitkost in zdravje. Raziskovalci z ameriške univerze Colombia so odkrili, da mediteranski način prehranjevanja varuje srce in…
None

Shujševalna juha

Za 4 osebe potrebujete: 1 steblo pora, 500 g korenja, 400 g cvetače, 1 rumeno papriko, 1 steblo belušne zelene, 600 g zelja, 2 krompirja, 2 čebuli, 6 paradižnikov, 1 šop peteršilja…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri