losos

Okusen hitri obrok. Okronajte ribo z začinjenimi kumarami in si privoščite zdrav pomladni priboljšek.

Potrebujete

2 lososova fileta (teža med 15 in 17 dag)

1 čajno žličko zdrobljene rdeče paprike (sušene)

2 čajni žlički sezamovih semen

1 veliko kumarico

2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja ali mete

Potrebujete še

2 jedilni žlici riževega vina

sol in poper po okusu

oljčno olje

Priprava

1 Kumarico olupite, prerežite in odstranite semena. Narežite jo na tanke rezine in v manjši posodi zmešajte z riževim vinom, koščki suhe rdeče paprike, sezamovimi semeni in sveže sesekljano meto (ali peteršiljem). Začinite s soljo in poprom po okusu.

2 Večjo teflonsko ponev dobro premažite z oljčnim oljem (uporabite namaščeno papirnato brisačo) in dobro segrejte. Fileta solite in poprajte ter ju na zmerno vroči plošči počasi pecite približno 5–10 minut na vsaki strani.

Priloga

Ko sta pečena, ju dobro obložite z nastrganimi kumaricami in zelišči ter okrasite s ščepcem sezamovih semen.

Na porcijo

300 kcal, 36 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 12 g maščob (1, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 200 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Mišično gorivo za ves dan

Pravilno prehranjevanje je osnovno orodje za izgradnjo in vzdrževanje jeklenega telesa. Pridobivanje čvrstih in napetih mišic se začne že v kuhinji.
None

Pravo in zdravo

Ddodajte vsaj pet spodaj naštetih sestavin v svoj vsakdanji jedilnik.
None

Lahka skušnjava

Vas poletna vročina izziva? Privoščite si veliko porcijo osvežilne solate!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri