Lososov tatar

5. december 2007 | lososov , tatar
losos

Sestavine za 4 osebe: 2 mladi čebuli, 2 stebli zelene, 1 avokado, 200 g prekajenega lososa, 4 žlice srednje pekoče gorčice, 4 žličke sončničnega olja, 2 žlici limoninega soka, 1 žlica medu, 2 žlički koprca, sol, poper, 2 paradižnika, 8 rezin hrustljavih kruhkov s kumino (Wassa).

PRIPRAVA:

1. Čebulo, zeleno in avokado operite, očistite, po potrebi olupite in odstranite koščice. Tako kot lososa narežite na kocke.

2. Gorčico zmešajte z oljem, limoninim sokom, medom in koprcem. Zelenjavo z lososom nato 15 minut marinirajte.

3. Operite paradižnike, narežite na rezine. Polog položite rezine hrust-ljavega kruhka in nanje lososov tatar. Če želite, lahko postrežete na listu solate, po želji pa lahko okrasite z limono in s koprcem.

Na osebo: približno 130 kcal, B: 6 g, M: 8 g, OH: 6 g.

Priprava: približno 15 minut.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

6 odličnih poletnih solat

Iščete idejo za lahko in osvežilno poletno kosilo ali večerjo?

4 okusni recepti z avokadom

Avokado spada med energetsko najbolj dragoceno sadje, je lahko prebavljiv in se…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri