Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Malinova pita

26. 5. 2012

Lahki sadni užitek. Pravo spomladansko razvajanje brbončic.

Za približno 10 kosov potrebujete:
  • 2 plošči listnatega testa (približno 210 g)
  • 2 jabolki
  • 4 žlice sladkorja
  • 500 g malin
  • 1 zavitek praška za tortni preliv
  • 250 ml jabolčnega soka
Priprava:

Listnato testo odtalite. Plošči položite tako, da se robova nekoliko prekrivata, in ju razvaljajte na malo večje od pekača (30 x 22 cm). Pekač oplaknite z mrzlo vodo in ga obložite s testom. Testo z vilicami večkrat prebodite, pokrijte in postavite v hladilnik za približno 1 uro.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Jabolka olupite, jim odstranite peške in ju zrežite na tanke krhlje. Testo obložite z jabolki, posujte z 2 žlicama sladkorja in v pečici pecite približno 20 minut. Pečeno testo ohladite.

Maline preberite in jih razporedite po jabolkih. Tortni preliv pripravite po navodilu z embalaže iz praška, jabolčnega soka in preostalega sladkorja. Maline prelijte s prelivom in počakajte, da se preliv strdi. Pito zrežite na rezine in po želji okrasite z lističi mete.

Čas priprave: približno 1 ura 50 minut.
Na kos: približno 120 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 15 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri