malinova-pita

Lahki sadni užitek. Pravo spomladansko razvajanje brbončic.

Za približno 10 kosov potrebujete:
  • 2 plošči listnatega testa (približno 210 g)
  • 2 jabolki
  • 4 žlice sladkorja
  • 500 g malin
  • 1 zavitek praška za tortni preliv
  • 250 ml jabolčnega soka
Priprava:

Listnato testo odtalite. Plošči položite tako, da se robova nekoliko prekrivata, in ju razvaljajte na malo večje od pekača (30 x 22 cm). Pekač oplaknite z mrzlo vodo in ga obložite s testom. Testo z vilicami večkrat prebodite, pokrijte in postavite v hladilnik za približno 1 uro.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Jabolka olupite, jim odstranite peške in ju zrežite na tanke krhlje. Testo obložite z jabolki, posujte z 2 žlicama sladkorja in v pečici pecite približno 20 minut. Pečeno testo ohladite.

Maline preberite in jih razporedite po jabolkih. Tortni preliv pripravite po navodilu z embalaže iz praška, jabolčnega soka in preostalega sladkorja. Maline prelijte s prelivom in počakajte, da se preliv strdi. Pito zrežite na rezine in po želji okrasite z lističi mete.

Čas priprave: približno 1 ura 50 minut.
Na kos: približno 120 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 15 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Recept: Jabolčne rezine

Slastna jabolka v hrustljavem testu. Pravi užitek.

Rikotini mafini z malinovim pirejem

Posebna pozornost v pisanih papirnatih…

Domače pite

Priprava pit je tako preprosta, a nanje včasih kar pozabimo. Največkrat pečemo sladke, s sadnim nadevom, odlične pa so tudi slane, obložene z zelenjavnim, mesnim, ribjim ali…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri