medaljoni

Za 1 osebo potrebujete: 80 g stročjega graha (ali fižola), 80 g stebelne zelene, 80 g majhnih korenčkov, sol, 1 paradižnik, 50 g šampinjonov, 1 čajno žličko masla, 1/4 čajne žličke rožmarina, 80 g zelenih špargljev (iz kozarca), 2 svinjska medaljona (po 80 g), 1 žlico olja, 5 žlic belega vina, meliso.

PRIPRAVA:

1. Zelenjavo očistite in po potrebi olupite. Stročji grah in zeleno narežite na grižljaj velike kose. V vreli slani vodi ju blanširajte približno 5 minut, korenje pa 10 minut. Odcedite. Paradižnik narežite na četrtine. Šampinjone nato očistite in narežite na tanke rezine.

2. V ponvi segrejte maslo in približno 10 minut pražite zelenjavo, rožmarin in gobe. Po 5 minutah praženja dodajte odcejene šparglje. Solite in poprajte po okusu.

3. Meso oplaknite in osušite. Na vročem olju ga pecite približno 5 minut na vsaki strani. Odstranite. Maščobo, ki je ostala od peke zalijte z vinom in začinite s soljo, poprom in meliso. Vse skupaj nato postrezite.

Čas priprave: 30 minut

449 kcal; maščobe: 18 g; B: 44 g; OH: 18 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Široki rezanci s trakovi zelenjave

Za 1 osebo potrebujete: 1 manjši korenček, 30 g stročjega graha, 1 manjši por, za lešnik velik kos ingverja, 2 čajni žlički olja, sol, poper, 2 žlici svetle sojine omake, 60…
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Kulinarični potep po Evropi

Da bo v vašem domu vedno dišalo po počitnicah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri