mediteranska

Za 4 osebe potrebujete: 300g kratkih makaronov, sol, 1 rdečo čebulo, 2 zavitka mešanice začimb za grško solato, 4 žlice olivnega olja, 100 g rukole, 1 rumena paprika, 3 veliki paradižniki, pol kumare, 100 g fete, 60 g črnih oliv brez koščic

Priprava:

1 Makarone skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Testenine dobro odcedite.

2 Čebulo olupite in narežite na tanke kolute. Mešanico začimb zmešajte s 6 žlicami vode in olivnim oljem. Vmešajte čebulo in jo marinirajte 15 minut. Pripravite zelenjavo in rukolo. Papriko, paradižnik in kumaro narežite na koščke, rukolo pa po potrebi prerežite na pol.

Feto narežite na kocke. Odcejene makarone zmešajte z rukolo, papriko, paradižnikom in kumaro. Dodajte preliv in solato dobro premešajte. Pred serviranjem jo posujte s feto in z olivami.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 17 g,
maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 54 g.


1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Najboljše spomladanske solate

Okusne spomladanske solate, ki ne bodo le 'spremljevalke' vašega pogrinjka. Kot samostojna jed bodo na vaš krožnik prinesle svežino in obilo vitaminov.
None

Večerja v 15 minutah

Ponujamo vam nekaj preprostih in okusnih idej za pripravo večerje.

Recepti za solate v 20 minutah

Preproste in hitro pripravljene solate, a raznolikost okusov vas ne bo razočarala.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri