mh0608_dmsc_029

Pripravite z beljakovinami polne zrezke (51 gramov na porcijo) na posteljici iz mešane zelenjave in prelite z medenim gorčičnim prelivom.

Pikantni piščančji zrezkiI

  • 2 umešani jajci
  • 1 žlica nemastnega mleka
  • 1 skodelica drobtin
  • 1 žlička posušene mlete čebule
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička kajenskega popra
  • ? žličke rdeče paprike
  • ? žličke črnega popra
  • 4 piščančji zrezki
  • ? žličke začinke

Priprava

Najprej v skledi zmešajte jajca in mleko. V drugi posodi zmešajte drobtine in začimbe. Vsak zrezek nato pomočite v jajčno mešanico ter ga povaljajte v začinjenih drobtinah. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja na srednje visoki temperaturi. Nato v njem pecite zrezke po 4 minute na vsaki strani ozir­­­­­­­­­oma dokler notranja temperatura ne doseže 75 °C. Za 4 porcije.

foto: Melissa Punch

Sorodni članki
None

Piščanec s špinačo

Obrok za moč. Okusen piščanec s parmezanom z dvakratnim hranljivim bonusom.

Osvežite poletne jedi

Dodajte vsaj pet spodaj naštetih sestavin v svoj vsakdanji jedilnik:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri