pecena-zelenjava

Odlična hrustljava priloga k mesu.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g drobnega mladega krompirja
  • sol, poper
  • 2 korenčka
  • 50 g redkvic
  • 2 solatna srčka
  • 150 g zelenega stročjega fižola
  • 150 g graha
  • 2 žlici olivnega olja 100 ml suhega belega vina
  • mešana zelišča za posip
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Krompir operite, po dolgem zrežite na četrtine in v osoljeni vodi kuhajte približno 25 minut. Pripravite zelenjavo.

Korenje in redkvice zrežite na rezine, solatne srčke pa po potrebi zrežite na polovice ali četrtine. Stročji fižol v osoljeni vodi blanširajte približno 3 minute, nato dodajte grah in kuhajte še 5 minut. Oboje na cedilu prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite.

Vso zelenjavo zmešajte in razporedite po namaščenem pekaču. Začinite jo s soljo in poprom ter pokapljajte z olivnim oljem. Zelenjavo prelijte z vinom in jo v pečici pecite približno 10 minut. Zelišča oplaknite, osušite, sesekljajte in posujte po zelenjavi.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Čas je za zeleno hrano

Na prvem mestu so zdaj vitamini!

Recepti: Trendno kuhanje

Sončna terasa kar vabi k druženju in dobri hrani, ki je slastna in obenem tudi zdrava.

Dobra hrana za super formo

Zdravo prehranjevanje ne pomeni, da jeste le 'lahke' izdelke. Skrivnost se skriva v uravnoteženi prehrani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri