Morska nabodala s prilogo

29. 9. 2008
Deli
Kozice vsebujejo malo maščob in so odličen vir beljakovin. (foto: Shimon and Tamar)
Shimon and Tamar

Okusen hitri obrok.

Potrebujete

  • 16 srednje velikih očiščenih kozic
  • 1 koruzni storž (zrnje oluščite)
  • 1 srednje veliko bučko cuketo
  • 2 jedilni žlici pesta
  • 1 skodelico češnjevih paradižnikov

Potrebujete še

  • lesene ali kovinske palčke za nabodala
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rumeno papriko
  • ? jedilne žlice oljčnega olja
  • ? skodelice se­­­sek­­­­­ljane sveže bazilike
  • sol in poper po okusu

Priprava

1 Očiščene kozice premažite s pestom in jih marinirajte približno 15 minut. Če imate lesene paličice, jih medtem namočite v vodo, da boste lažje pripravili nabodala.

2 Očistite ter narežite papriki in bučko na drobne koščke. V srednje veliki posodi se­­­g­rejte oljčno olje, dodajte koruzno zrnje, papriko in bučko ter pražite 2? 3 minuti, da zelenjava rahlo porjavi. Nato dodajte para­­­diž­­­­nike in dušite še 3? 5 minut. V vročo jed dodajte sveže sesekljano baziliko, sol in poper po okusu ter dobro premešajte. Okusna priloga je pripravljena.

3 Iz kozic pripravite nabodala, ki jih na vroči žar plošči ali v večji teflonski ponvi pecite približno 2? 3 minute na vsaki strani. Kozice morajo postati rahlo rožnate, meso naj bo še vedno dovolj čvrsto. Prilogo razporedite na dva krožnika in nanju položite še nabodali s kozicami. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

270 kalorij, 18 g beljakovin, 23 g ogljikovih hidratov, 13 g maščob (2, 5 g nasičenih), 5 g vlaknin, 210 mg natrija.

foto: Shimon and Tamar

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"