Motovilec s hrustljavo slanino

Preliv je prijetno pikanten.

Za 4 osebe potrebujete: • 200 g motovilca • 125 g šampinjonov • 1 žlico limoninega soka • 1 žlico sončničnih semen • 2 žlici kisa • sol, poper • 3 žlice olja • 1 žlico orehovega olja • 2 žlici vložene buče • 2 rezini prešane slanine

Priprava:

1 Motovilec očistite, operite in osušite. Gobe otrite, očistite, narežite na lističe in zmešajte z limoninim sokom. Sončnična semena prepražite brez maščobe.

2 Iz kisa, soli, popra in olja zmešajte preliv.

3 Motovilec razporedite s šampinjoni in pokapajte s prelivom. Bučo narežite na drobne kocke in s sončničnimi pečkami porazdelite po solati.

4 Slanino narežite na koščke, hrustljavo opecite, odcedite in potresite po solati.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 180 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 1 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Recepti za jesenske solate

Kdo pravi, da jesen ni čas solat? Samo drugačne so kot poletne.

Belgijski radič s hruškami in slanino

Radič naj se čim večkrat znajde na vašem jedilniku. Je namreč bogat vir vitamina C in E in odlično uravnava prebava, pospešuje presnovo ter ugodno vpliva na jetra in…

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri