Šparglji so v času rimskega cesarstva veljali za afrodiziak. Danes vemo, da so odličen antioksidant in vir folne kisline, ki zmanjšuje tveganje za nastanek srčne bolezni. Bogati so z vitaminom A in C ter z B kompleksom. Lahko jih pripravimo na mnogo načinov. Preberite nekaj receptov, ki smo jih izbrali posebej za vas.

Slika 1/5

Šparglji so posebnega, polnega okusa že sami po sebi, dobro pa se obnesejo tudi v kombinaciji s testeninami, rižem in drugimi žitaricami ter z jajci.

Kateri recept vam je najbolj pisan na kožo?

Profimedia
Sorodni članki

Šparglji (na tri načine) v rižoti

Pomlad prinaša zanimivo svežo zelenjavo, med katero se uvrščajo tudi šparglji. Danes jih pripravljamo z rižem.

RECEPT: Slana mandljeva pita s porom, šparglji in skutnim nadevom

Ste postali lačni? Mi tudi. In ta pita je zares okusna. Por, šparglji in skuta na mandljevem testu - odlična kombinacija!

Tri hitro pripravljene jedi iz špargljev

Šparglji so še eno okusno darilo narave in odlični očiščevalci organizma. Tisti, ki špargljev še niste pripravljali, morate vedeti, da je njihova uporaba v kuhinji preprosta…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri