Namig za popoln in slasten obrok

31. marec 2017 | cmočki , recept , ribje jedi | Promocijska objava
csm_cmocki_sarenke_v_zametni_bucni_juhi_600x401_jedelbi_a627d93f74

Postni čas je ponavadi čas, ko se vsaj nekoliko poskušamo odreči vsakodnevnemu uživanju mesa. V nadaljevanju vam zato ponujamo odličen recept za današnje kosilo ali večerjo, ki bo še posebej všeč ljubiteljem ribjih jedi.

NAVODILA ZA PRIPRAVO: Šarenki filiramo in odstranimo vse kosti. Ribo nasekljamo, dodamo jajci, drobtine, skuto, česen, čebulo in peteršilj. Premešamo, da dobimo homogeno maso in oblikujemo cmočke poljubne velikosti. Cmočke kuhamo na sopari cca 10 minut. Za juho najprej prepražimo čebulo, dodamo strti česen in vso zelenjavo, narezano na kocke, pražimo cca 2 do 3 min in zalijemo z vinom. Dušimo do mehkega. Proti koncu dodamo smetano in vse skupaj dobro zmiksamo v gladko kremno juho.

Namig: Bučna semena popražimo, da sprostimo eterična olja.

Sestavine

Sorodni članki

Recept: Riba na papriki

Rahlo kisle kapre poskrbijo za posebno noto.

Recept: Lahki pomladanski meni

Narava se prebuja in tudi v nas se pretaka nova energija. Privoščimo si pomladanski meni iz lahkih, toda zato toliko bolj zdravih jedi.

Recepti: Jedi, ki ščitijo pred tumorji

Hrana lahko precej pomaga pri boju z rakom. Za vas smo pripravili tri okusne recepte.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri