korenckova-juha_1

Korenčkova juha, okrašena z rakovo peno

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 500 g korenja
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico sveže naribanega ingverja
  • 2 žlički sladkorja
  • 600 ml juhe
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 100 g kisle smetane
  • sol
  • kajenski poper
  • limetin sok
  • 20 g rakovih repkov (iz slanice)
  • 100 g smetane
  • 1 žličko naribane limetine lupine

Priprava:

Čebulo sesekljajte, korenje pa ostrgajte in zrežite na rezine. Čebulo popražite na maslu, dodajte korenje, ingver in sladkor ter vse skupaj še malo popražite. Zalijte z juho in kuhajte približno 25 minut. Nato juho ohladite.

Ohlajeno juho zmeljite s paličnim mešalnikom in nato še pretlačite skozi cedilo. V juho vmešajte pomarančni sok in kislo smetano ter začinite s soljo, kajenskim poprom in limetinim sokom. Juho postavite v hladilnik, da se dobro ohladi.

Tik preden postrežete, juho nalijte v kozarce ali skodelice. Rakove repke odcedite in jih sesekljajte. Dodajte jih smetani in malo prevrite. Smetano spenite z električnim mešalnikom in jo z žlico kanite na juho. Po smetani posujte ostružke limetine lupine.

Čas priprave (brez hlajenja): približno 55 minut
Na osebo: približno 130 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 11 g

Iz Lise

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Korenčkova juha s koriandrom

Juho lahko izboljšate s kančkom smetane. Če boste juho postregli samo odraslim, ji lahko dodate žličko sesekljanega in popraženega čilija.

Zdravi namazi iz domače kuhinje

Ko nas preseneti lakota, običajno sežemo po kosu kruha s sirom, salamo ali pašteto. Ponujamo nekaj idej za bolj zdrav, a nič manj slasten prigrizek, ki ga namažete na kruh.

Meni za božično večerjo

Če pričakujete večjo družbo, jih boste s to odlično praznično klasiko zagotovo očarali.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri