fizol

Sestavine za eno osebo: 180 g fižola (v pločevinki), 350 g rdeče, rumene in zelene paprika, 2 paradižnika, 4 črne olive, čebula 4 vejice peteršilja, 2 žlici kisa, sol, poper, 1 žličke gorčice, 1 žlička olja.

PRIPRAVA:

1. Fižol odcedite. Papriko in paradižnik operite, očistite in narežite na srednje velike kose. Fižol, papriko, paradižnik in olive zmešajte.

2. Čebulo olupite in nasekljajte. Zmešajte jo z žličko nasekljanega peteršilja, kisom, soljo, poprom, gorčico in oljem ter polijte po zelenjavi. Na koncu okrasite s preostalim peteršiljem.

Čas priprave: 15 minut

369 kcal; 16 g maščobe ; B: 17 g; OH: 36 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Okusne poletne vegetarijanske jedi

Izkoristite raznovrstno in okusno zelenjavo, ki je na voljo v teh sončnih dneh. Mi smo pripravili tri ideje. Obogatite jih s svojimi.

6 odličnih poletnih solat

Iščete idejo za lahko in osvežilno poletno kosilo ali večerjo?

Osvežilne poletne solate

Pisane, z rukolo, s piščancem, s parmezanom, obogatene z jagnejtino in kruhovimi srčki in prelite z odličnimi prelivi... za piko na i.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri