paradiznik-cesen-bazilika

Okusna in zdrava kombinacija - paradižnik, priljubljeno nizkokalorično živilo in odličen antioksidant ter feta, bogat vir kalcija. Za pripravo potrebujete le 30 minut.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 8 zrelih paradižnikov
  • 200 g fete
  • sol, poper
  • 1 žlico posušenega origana
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 vejici origana
  • 2 vejici bazilike
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paradižnike operite in narežite na debele rezine. Feto odcedite, narežite na kocke in jo pretresite po namaščenem pekaču.

Nanjo položite rezine paradižnika. Solite, poprajte, posujte s posušenim origanom in pokapljajte z olivnim oljem. V pečici pecite približno 20 minut.

Origano in baziliko oplaknite, osušite in lističe osmukajte z vejic. Paradižnik s feto vzemite iz pečice in okrasite z zelišči.

Zraven se prileže bageta.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 190 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Polnjena zelenjava - pisana in slastna

Paprika, bučke, gobe, koleraba ... Poletna zelenjava, ki jo lahko popestrite z okusnimi nadevi.

Ideja za kosilo

Včasih primanjkuje časa, včasih pa idej. Nekaj smo jih za vas pripravili mi. Tokrat pripravljamo kosilo brez mesa.

Feta - dober vir kalcija

Najbolj znan sir iz ovčjega mleka je zagotovo feta, ki ima v grški kuhinji pomembno vlogo. In čeprav feta velja za masten sir, ima v resnici manj kalorij od večine sirov…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri