paradiznik

Za 4 osebe potrebujete: 8 paradižnikov, 3 kroglice mocarele (po 125 g), 1 šop bazilike, 4 žlice olivnega olja, 2 žlici belega balzamičnega kisa, sol, poper, 2 žlici bučnih semen

Priprava:

1 Paradižnik operite in očistite ter narežite na tanke rezine. Mocarelo odcedite in prav tako narežite na rezine. Baziliko oplaknite, osušite in potrgajte lističe. Po želji jih narežite na trakove.

2 Paradižnik in mocarelo naložite na krožnik kot strešnike in posujte z baziliko. Solato pokapljajte z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Začinite jo s soljo in poprom ter posujte z bučnimi semeni. Zraven se prileže hrustljava čabata in pečeno meso, na primer zrezki, steaki ali medaljoni.

Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 19 g,
maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Ramstek s solato

Pikantno začinjen s poprom.

Najboljše spomladanske solate

Okusne spomladanske solate, ki ne bodo le 'spremljevalke' vašega pogrinjka. Kot samostojna jed bodo na vaš krožnik prinesle svežino in obilo vitaminov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri