brsticni-ohrovt

Tokrat vam predstavljamo preprosto zelenjavno prilogo z mamljivega kuharskega bloga Cinnamon and Thyme (in obenem držimo pesti za avtoričina nadaljevanja). 

Sestavine:
  • 500g brstičnega ohrovta
  • 5 strokov česna
  • sol
  • sok polovice limone
  • oljčno olje
  • sončnična semena
Preliv:
  • sok polovice limone
  • oljčno olje
  • 2 čajni žlički javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička gorčice v zrnu
Priprava:

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Ohrovt operemo in narežemo na polovice, tiste večje pa na četrtine. Olupimo česen. S stranico noža ga le pritisnemo ob desko, da poči.

V posodo zlijemo oljčno olje in dodamo česen, sok polovice limone, narezan ohrovt ter sol. Dobro premešamo in vsebino razporedimo v pekač.

Pečemo približno pol ure, vmes pa ohrovte vsaj enkrat premešamo.

Sončnična semena v manjši ponvi prepražimo: a le toliko, da začnejo rjaveti. Paziti moramo, da jih ne zažgemo.

Preliv naredimo iz soka preostale polovice limone, oljčnega olja, javorjevega sirupa in zrnate gorčice. Prelijemo ga čez pečen brstični ohrovt, vse skupaj pa nato potresemo s sončničnimi semeni in postrežemo.

Vir: Cinnamon and Thyme

Sorodni članki

Recepti: Jesenske solate malo drugače

Težko se je upreti sadovom jeseni – buče, brstični ohrovt, brusnice, jabolka ... očarajo še tako zahtevne sladokusce. Za vas imamo 4 ideje za pripravo bogatih jesenskih solat.
None

Recepti za jesenske solate

Kdo pravi, da jesen ni čas solat? Samo drugačne so kot poletne.

40-dnevni post Jaz #vztrajam dan 18: Super brezmesni recepti!

Danes ti predstavljamo devet slastnih in enostavnih receptov, pri katerih na meso niti ne pomisliš. Pa dober tek!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri