piscanec

Zares okusen piščanec za nizkokalorično  kosilo.

Potrebujete

  • 1 srednje velikega piščanca za peko
  • 4 srednje velike krompirje, razrezane na četrtine
  • 2 korenčka, narezana na koščke
  • 3 jedilne žlice sesekljanega svežega timijana ali rožmarina
  • 1 veliko čebulo, nare­­­­­zano na četrtine

Potrebujete še

  • 1 čajno žličko soli
  • 1 jedilno žlico ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper po okusu

Priprava

1. Priporočamo, da piščanca nasolite večer prej in ga postavite v hladilnik. S soljo dobro natrite meso pod kožo na prsih (morate jo privzdigniti) in trebušno votlino. Pred peko pokapljajte piščanca s polovico oljčnega olja ter ga po celotni površini in pod kožo natrite z dvema jedilnima žlicama mešanice svežih zelišč. Pečico ogrejte na 230 °C.

2. V večjem pekaču zmešajte narezano zelenjavo, potresite s preostankom zelišč in pokapljajte z oljčnim oljem. Dodajte še malo soli in popra po okusu. Piščanca položite na zelenjavno posteljico in postavite pekač v ogreto pečico na srednjo rešetko.

3. Po 20 minutah zmanjšajte temperaturo na 190 °C in piščanca pecite še toliko časa, da se bo meso enakomerno prepeklo in da bo koža postala rumeno rjava in hrustljava. Dobro je, da s kuhinjskim termometrom preverite temperaturo v središču najdebelejšega dela (prsa ali stegno); znaša naj med 74 in 75 °C. Zadostuje za 4 porcije.

Na porcijo

340 kalorij, 15 g beljakovin, 41 g ogljikovih hidratov, 13 g maščob (3 g nasičenih), 5g vlaknin, 670 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Tudi vi ste lahko odličen kuhar

Če želite dobro jesti vse življenje, se čim prej naučite obvladati pet osnovnih kuharskih tehnik.
None

Mišično gorivo za ves dan

Pravilno prehranjevanje je osnovno orodje za izgradnjo in vzdrževanje jeklenega telesa. Pridobivanje čvrstih in napetih mišic se začne že v kuhinji.
None

Kupite enkrat, jejte ves teden

Pripravite si 10 preprostih in okusnih jedi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri