mh0609_mg7_01

Obrok za moč.

Potrebujete

  • 2 čajni žlički araši­­­­­­dovega olja
  • ? čajne žličke rdeče paprike v kosmičih
  • 1 skodelico rdeče in zelene papri­­­ke, narezane na kocke
  • ? srednje velike čebule, narezane na koščke
  • 1 jedilno žlico pomarančnega soka
  • 2 jedilni žlici drob­­­no narezane vložene pekoče paprike (ali feferonov)
  • 1 jedilno žlico omake hoisin
  • 30 dag srednje velikih kuhanih kozic ali očišče­­­­­­­nih škampov brez repov (lahko tudi odmrznjenih)

Priprava

V primerno veliki ponvi zmerno segrejte arašidovo olje in papriko v kosmičih. Dodajte vse preostale sestavine razen rakcev in med praženje (2? 3 minute) mešajte. Na koncu dodajte še škampe ali kozice in pražite še 2? 3 minute. Postrezite z rjavim rižem. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

240 kilokalorij, 30 g beljakovin, 12 g ogljikovih hidratov, 8 g maščob (1, 5 g nasičenih), 2 g vlaknin, 340 mg natrija

Okusna priloga

Špinača s česnom in sojino omako

Potrebujete

  • 1 ? žlice sezamovega ali arašidovega olja
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 1 šop špinačnih listov, odstranite debela stebla
  • 1 ? žlico sojine omake
  • ščepec sladkorja
  • 1 jedilno žlico sezamovih semen

Priprava

V ponvi segrejte olje, dodajte česen in ga na hitro po­­­pra­­­žite. Pazite, da ga ne pražite predolgo, saj bo postal grenak, kar bo vplivalo na okus jedi. Dodajte špinačo, premešajte in med mešanjem na zmer­­ni tempera­­­turi počasi pražite, da listi ovenijo (približ­­­no 5 minut). Na začetku se vam bo morda zazdelo, da je špi­na­­­­­­­­­če preveč, a kmalu bodo listi oveneli in se sesed­­­li. Po pri­­bliž­­no 5 minutah prilijte sojino omako, potresite s sladkorjem in dobro premešajte. Razdelite na krožnika, posujte s sezamo­­­­­vimi semeni in postrezite. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

100 kilokalorij, 6 g beljakovin, 8 g ogljikovih hidratov, 6 g maščob (1 g nasi­­­če­­­nih), 4 g vlaknin, 390 mg natrija

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Rakci kung pao

Spoznajte tradicionalne postopke kitajske priprave hrane, ki so večinoma preprosti in hitri. Jedem se doda le malo maščobe in še manj soli, pripravljena hrana pa je tako zelo...
None

Piščanec z baziliko

Pripravite si okusen obrok s piščancem, pikantno omako ter baziliko v le dobrih 15ih minutah.
None

Pikantni rakci z zdrobom

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.
Najbolj brane vsebine

3 nepričakovani znaki, ki kažejo na depresijo

Depresija se kaže na različne načine, nikoli ne vpliva le na razpoloženje. Pogosto spregledani znaki so naslednji …
Več...

Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

Morda ne občutite tiste opoldanske zaspanosti in pomanjkanja energije na sploh, a tu je nekaj manj očitnih znakov, s katerimi vam telo sporoča, da je v resnici že precej izčrpano.
Več...

Koliko škode naredi sladkor našemu telesu?

Preveč sladkorja lahko hitro poskrbi, da bomo spoznali grenko plat življenja.
Več...

Idealno živilo za hujšanje (nasvet osebnega trenerja)

Kolikokrat ste se že lotili diete z namenom, da shujšate? In kot zakleto so se po končani dieti, ki je ... khm ... trajala le nekaj dni, kilogrami veselo vrnili?
Več...

3 pravila zajtrka, ki vam lahko pomagajo hujšati (+ odličen recept za zajtrk)

Ko izgubljate odvečne kilograme, je pomembno, kaj jeste skozi cel dan. Ne naredite napake že pri prvem (najpomembnejšem) obroku.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri